Saturday, August 29, 2020

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΜΕΣΩ ΧΑΓΗΣ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ;

 

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ,
ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΜΕΣΩ ΧΑΓΗΣ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ;;;
Όθων Ιακωβίδης (29/VIII/2020)

1. Έχεις κρατήσει το θέμα της οριοθέτησης ΑΟΖ με την Τουρκία, ως θέμα Ελλάδας - Τουρκίας, ενώ μπορούσες (και ακόμη μπορείς) να το καταστήσεις θέμα ΕΕ - Τουρκίας.
Το αποτέλεσμα είναι να εκλιπαρείς (και να μην την έχεις) τη συμπάθεια του κάθε εταίρου μας στην ΕΕ, ενώ αλλιώς, θα ήταν υποχρεώση της ΕΕ (άρα και κάθε εταίρου και κυρίως της Γερμανίας) να απαιτήσει και να υποστηρίξει την απαίτηση της ΕΕ και στρατιωτικά, για την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.
• Δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη για να αντιληφθεί κάποιος πως αυτό δεν έγινε (και δεν γίνεται) διότι δεν το θέλει η Γερμανία, αφού τότε θα βρίσκονταν στη δυσάρεστη θέση να πάει κόντρα στα συμφέροντα της βιομηχανίας της η οποία έχει επενδύσει πολλά δισεκατομμύρια Ευρώ στην Τουρκία των φθηνών χεριών. Η πραγματικότητα αυτή είναι που καθιστά τη Γερμανία πάγιο υποστηρικτή των Τουρκικών θέσεων στη διένεξη τους με την Ελλάδα.

• Για την τεκμηρίωση της ορθότητας αυτής της πρακτικής, διαβάστε το σχετικό άρθρο του εγκριτου νομικού Πέτρου Χασάπη: http://hasapispetros.gr/…/%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-…/…

2. Τη διαιτησία για τη διευθέτηση των Τουρκικών απαιτήσεων από την Ελλάδα, οι οποίες δεν έχουν κανένα έρεισμα λογικής ή Διεθνούς Δικαίου ("τα δικά σου είναι δικά μου διότι έτσι με συμφέρει") αναθέτεις :
• Στους Γερμανούς, που (όπως ήδη ειπώθηκε) είναι συνεταίροι εκατοντάδων δισεκατομμυρίων με τους Τούρκους και επί πλέον είναι προμηθευτές τους πολεμικών όπλων τελευταίας τεχνολογίας και ιστορικώς, πάντοτε, υπήρξαν οι στρατιωτικοί σύμβουλοι τους. Άρα: Η Γερμανία, ειδικά αυτή, θα έπρεπε να κρατείται μακρυά από κάθε ανάμιξη της σε κάθε πιθανη διαιτησία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

• και στους Αμερικάνους, με δεδηλωμένη την προσωπική φιλία των προέδρων των δύο κρατών, την οποία και διαφημίζουν. Είναι αδιάφορο αν αυτή οφείλεται στην εκκρεμοδικία που έχει ο Τράμπ για σοβαρότατη υπόθεση καταστρατήγησης των οικονομικών αποκλεισμών της Τουρκίας από τις ΗΠΑ, με πρωταγωνιστές από το οικογενειακό περιβάλλον του Τραμπ. Αλλά δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε την πρόσφατη και αιφνίδια αλλαγή στάσης των ΗΠΑ και στρατιωτικής τοποθέτηση τους στο πλευρό των Τούρκων κατά την εισβολή των τελευταίων στη Λιβύη, πράξη που ισοδυναμεί με την ταξινόμηση των ΗΠΑ στον κατάλογο των εχθρών της Ελλάδας, σύμφωνα με το πάγιο (ανά τους αιώνες, σε όλη την Υφήλιο) αξίωμα "ο φίλος του εχθρού μου είναι εχθρός μου". Υποθέτω πως κανένας δεν αμφισβητεί ότι σήμερα η Τουρκία είναι δεδηλωμένος (με λόγια και πράξεις) εχθρός του Ελληνισμού και η ενδεχόμενη επικράτηση της στην Λιβύη θα της δώσει στρατιωτικές θέσεις περικύκλωσης της Χώρας μας. Άρα: ΟΙ ΗΠΑ, μετά όλα τα παραπάνω, θα έπρεπε να κρατούνται μακρυά από κάθε ανάμιξη τους σε κάθε πιθανη διαιτησία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

3. Με την οριοθέτηση της ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο, κατά τις οποίες αποδέχθηκες μειωμένη ΑΟΖ των Ελληνικών νησιών, έχεις δώσει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης την απαιτούμενη νομική αιτιολόγηση για απόδοση μειωμένης ΑΟΖ στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου, γεγονός που αν συμβεί (και θα συμβεί αν πάμε εκεί) αφ' ενός αποκόπτει την Ελλάδα από το να συνορεύει με την Κυπριακή ΑΟΖ και αφ' ετέρου σπάει τον αποκλεισμό της Τουρκίας (τον οποίο επέβαλε το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας πριν τη δική μας παραχώρηση) από τη χρυσοφόρο "Λεκάνη του Ηροδότου" και τους δρόμους των Υδρογονανθράκων που καθιστούν την περιοχή αυτή της Μεσογείου τη μεγάλη σκακιέρα του Γεωπολιτικού παιγνιδιού του επόμενου αιώνα, στην οποία η Τουρκία δεν είχε θέση την οποία αποκτά εις βάρος μας, τώρα, εξ αιτίας δικών μας ενεργειών και παραλείψεων.

4. Εν όψει πολεμικής σύρραξης με την απειλούσα Τουρκία, ματαίωσες την υπογραφή αμυντικού συμφώνου με την πανίσχυρη Γαλλία, η υπογραφή του οποίου, ή θα συνέτιζε τους Τούρκους από τις παράλογες απαιτήσεις τους, ή θα βρίσκονταν με τον μισό τουλάχιστον στόλο τους στο βυθό του Αιγαίου.

Έκανες, λοιπόν, τα πάντα κύριε πρωθυπουργέ, για να δώσεις (εις βάρος των Ελλήνων) στους Τούρκους, αυτά που δεν τους ανήκουν.

Και το χειρότερο;; ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ......
Δηλαδή, τσαλάκωσες, για ακόμη μία φορά, τη Δημοκρατία.

Τι σου αξίζει, λοιπόν, κύριε πρωθυπουργέ;;;

Ως πότε θα σε διασώζει εσένα, τον προηγούμενο και τον επόμενο δωσίλογο*, η προπαγάνδα σας που παρουσιάζει (και πείθει !!) το μαύρο για άσπρο;;;

* δωσίλογος (Λεξικό Δημητράκου): ο υπόλογος να δίδει λόγο δια τας πράξεις του - συνεργάτης των κατακτητών - προδότης.

No comments:

Post a Comment