Thursday, August 6, 2020

Τι κάνουμε εμείς, ο λαός ;


Τι κάνουμε εμείς, ο λαός ;

Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη διαδικασία για την παράδοση ζωτικού χώρου της πατρίδας μας στα χέρια προσώπων ανίκανων ή παραδομένων σε ξένα συμφέροντα.


Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε το σκάψιμο του λάκκου ως παρατηρητέςτου εγκλήματος , όταν το θύμα προς θάψιμο είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Όσοι συμφωνούμε σ' αυτό, πρέπει να μετρηθούμε κι αν αποτελούμε ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού, πρέπει να επιβάλλουμε τη βούληση μας στους κυβερνώντες που είναι υποχρεωμένοι από το θεμελιώδες άρθρο 1 του Συντάγματος, να ενεργούν σύμφωνα με τη βούληση του λαού που (κατά το άρθρο αυτό) είναι ο κυρίαρχος της Χώρας και η υπέρτατη δύναμη από την οποία πηγάζουν όλες οι άλλες εξουσίες (Βουλή, Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση, Προεδρία της Δημοκρατίας, Δικαιοσύνη, κλπ) με σκοπό να υπηρετούν τη Χώρα σύμφωνα με τη λαϊκή βούληση.

(Σύνταγμα. Άρθρο 1, παρ. 2 : Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.

παρ.3 : Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και τουΈθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα).

Άρα:

1ον) Καλούμε το λαό να υπογράψει τη βούληση του, που στην προκειμένη περίπτωση συμπυκνώνεται στην εντολή του ψηφίσματος προς τους κυβερνωντες:

https://www.change.org/p/%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B8%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%82?redirect=false


(Μεταξύ των διαφόρων τρόπων που θα μπορούσε να εκφρασθεί η λαϊκή βούληση, επιλέγεται η συλλογή υπογραφών, διότι:

1. τα συλλαλητήρια για την υπεράσπιση της Μακεδονίας μας (των οποίων ήμουν ο πρωτεργάτης) αποδείχτηκαν άγονα, όταν το καθεστώς δεν λογαριάζει τη δημοκρατία

2. η ύπαρξη του κορωνοϊού, καθιστά αδύνατη και απαγορευμένη κάθε μεγάλη

συγκέντρωση

3. την υπογραφή μας δεν μπορούν να την εμποδίσουν τα ΜΑΤ και οι γνωστοί-

άγνωστοι μπαχαλάκηδες).

2ον) Αν μετρήσουμε πάνω από ένα εκ. υπογραφές, θα απαιτήσουμε , τόσο από την πολιτική ηγεσία, όσο και από την στρατιωτική ηγεσία, να πράξουν σύμφωνα με τη λαϊκή βούληση, όπως το Σύνταγμα ορίζει την υποχρέωση τους αυτή.

Η αντίδραση του καθεστώτος στη λαϊκή απαίτηση, θα είναι η εξής:

Η πολιτική ηγεσία, αρχικά, θα αγνοήσει τη λαϊκή βούληση (όπως είναι αναμενόμενο).

Περιμένουμε από τη στρατιωτική ηγεσία να πείσει την πολιτική ηγεσία να σεβαστεί τη λαϊκή κυριαρχία.

Αν δεν το μπορέσει, περιμένουμε από τη στρατιωτική ηγεσία να αντιδράσει παθητικά, παραιτούμενη σύσσωμη (η παρούσα, η επόμενη και η μεθεπόμενη, που θα κληθούν να διαδεχτούν τους πρώτους παραιτούμενους).

Αν παραιτηθεί η στρατιωτική ηγεσία ως ανωτέρω, θα έχει αποδειχθεί αδυναμία τής κυβέρνησης (ή όποιου άλλου σχήματος την διαδεχτεί) να κυβερνήσει και έτσι, θα οδηγηθούμε σε εκλογές, με ηττημένο το πολιτικό καθεστώς.

Αν δεν παραιτηθεί η στρατιωτική ηγεσία, ως ανωτέρω, τότε θα περιμένουμε να

παραιτηθούν μαζικά οι αξιωματικοί των παρακάτω κλιμάκων της ιεραρχίας, σε όλα τα όπλα.

Αν δεν παραιτηθεί ούτε η κυβέρνηση, ούτε η στρατιωτική ηγεσία, ούτε τα παρακάτω κλιμάκια της στρατιωτικής ιεραρχίας, τότε ο μόνος δρόμος που μένει για να υποχρεωθεί σε παραίτηση η κυβέρνηση και να προκηρυχθούν εκλογές, είναι η ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. Η οικονομική νέκρωση της χώρας.

Το ένα εκατομμύριο πολίτες θα πρέπει να κινητοποιηθούμε για να υποχρεώσουμε την πολιτική ηγεσία να ακούσει το λαό.

Ο λαός, είμαστε υποχρεωμένοι από το Σύνταγμα (ακροτελεύτιο άρθρο 120) να προασπισθούμε με κάθε μέσο, τόσο την Πατρίδα μας, όσο και τη Δημοκρατία.

Και θα το κάνουμε.

Στο ενδεχόμενο έτσι προκαλουμένων εκλογών, θα πρέπει όλη η λαϊκή δύναμη που θα έχει υπογράψει τη λαϊκή εντολή προς την κυβέρνηση και τη στρατιωτική ηγεσία, να υποστηρίξει και να ψηφίσει έναν συνασπισμό εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων του Δημοκρατικού Πατριωτισμού και μία ηγεσία, που η δύναμη αυτή θα υποδείξει.

Η διακήρυξη του συνασπισμού αυτού, καλό είναι να εστιάζει σε δύο μόνο πολιτικούς στόχους:

α) Την ύπαρξη πατριωτισμού , ως πρώτιστο καθήκον, κατά την άσκηση της κυβερνητικής εξουσίας και β) την αποκατάσταση των στοιχειωδών αρχών της Δημοκρατίας στο πολίτευμα.

  •    (Προς άρση τυχόν παρεξηγήσεων, ο υποφαινόμενος παραιτούμαι δια του παρόντος από κάθε προβεβλημένη θέση στον εν λόγω συνασπισμό).

Με τον τρόπο αυτό, η εκλογική διαδικασία θα φέρει στην κυβερνητική εξουσία τη νέα δύναμη του Δημοκρατικού Πατριωτισμού που χρειάζεται η Ελλάδα για να βρει το δρόμο της.

Αυτό θα συμβεί, διότι, υποχρεώνοντας το καθεστώς σε εκλογές, θα το έχουμε, ήδη, νικήσει και θα λάβουμε μέρος στις εκλογές με τον αέρα του νικητή.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να σηκώσουμε την Ελλάδα όρθια, από γονατισμένη, που την έχει καταντήσει το δικέφαλο τέρας της Σκύλλας και Χάρυβδης της ύπουλης και εξώνητης κομματικής Ολιγαρχίας που παριστάνει τη Δημοκρατία.

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος και αυτό είναι το οδοιπορικό της νίκης των Δημοκρατικών - Πατριωτικών δυνάμεων.

Και, μην αφήνεις την καθεστωτική προπαγάνδα να σε πείθει ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι για ν' αλλάξει η μίζερη κατάσταση που κι εσύ μισείς.

Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα! Αρκεί να το θελήσεις εσύ! Διότι εσύ, εμείς, ο λαός, είμαστε το αφεντικό της Χώρας μας!...

________________________________

Ακούστε τον καθ. Γιάννη Μάζη τί λέει επί του θέματος.


Ακούστε τον καθ. Κώστα Γρίβα, από το 48.00' και για τα επόμενα 4-5 λεπτά.

https://www.youtube.com/watch?v=OvNJT2Vfdy8&t=2826s


No comments:

Post a Comment