Monday, August 10, 2020

Ο ΚΟΥΛΗΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΛΛΑ Η ΠΛΕΟΝΕΞΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΟΓΑΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

 

Ο ΚΟΥΛΗΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ,

ΑΛΛΑ Η ΠΛΕΟΝΕΞΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΟΓΑΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Όθων Ιακωβίδης (10/VIII/2020)


Όποιος παρατηρήσει προσεκτικά τον χάρτη της περιοχής, θα διαπιστώσει πως η υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας - Αιγύπτου για τη χάραξη των ορίων της μεταξύ τους ΑΟΖ, απεγκλωβίζει την Τουρκία από τα όρια στα οποία την περιορίζει το διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θαλάσσης και την φέρνει στη χρυσοφόρα "Λεκάνη του Ηροδότου".

  • Αυτό συμβαίνει εξ αιτίας της αποδοχής της Ελλάδας να αποδεχθεί σημαντική μείωση της υφαλοκρηπίδας των νησιών μας Ρόδου και συμπλέγματος Κατελόριζου.

Έτσι, η Τουρκία μοιράζεται "καζάν-καζάν" με την Ελλάδα τους υδρογονάνθρακες του μεριδίου που (με περιορισμένη την Τουρκία στα νόμιμα της) θα ανήκε αποκλειστικά στην Ελλάδα. Και, βέβαια, μιλάμε για εκατοντάδες δισεκατομμύρια κυβικά υδρογονανθράκων και Ευρώ.

Η πράξη αυτή, από μόνη της, αποτελεί υπόδειγμα εθνικής μειοδοσίας, για την οποία θα έπρεπε να καθίσουν στο σκαμνί οι εκτελεστές της.

Πόσο μάλλον όταν η πράξη αυτή αποκόπτει τη συνέχεια της θαλάσσιας επικράτειας Ελλάδας και Κύπρου, βάζοντας μεταξύ τους την Τουρκία.

Και πόσο μάλλον όταν η παράδοση αυτού του χώρου στην Τουρκία, γίνεται υπό το πνεύμα εξευμενισμού της Τουρκίας (για ποιον άλλον λόγο η Ελλάδα να παραδόσει αμαχητί κυριαρχικά της δικαιώματα ;;;) όταν θα μπορούσε, αν δεν απεμπολούσε την προσφάτως προσφερθείσα πολυτιμότατη αμυντική συνδρομή της Γαλλίας, να μην έχει ανάγκη από κανέναν εξευμενισμό του γείτονα της, καθιστάμενη σαφώς ισχυρότερη, δηλαδή άτρωτη σε απειλές.

Όλη αυτή η πραγματικότητα της μεθοδευμένης προδοσίας θολώνει, επειδή ο μεγαλοϊδεατισμός τού Ερντογάν τον οδηγεί να τα θέλει όλα δικά του και να μην ικανοποιείται από το προϊόν της προδοσίας της Ελληνικής διοίκησης. Οπότε, απορρίπτοντας το, εξαφανίζεται από το προσκήνιο η προδοσία!!... και ο προδότης εμφανίζεται ως υπερασπιστής αυτού που έχει προδώσει!!...

______________________________

Υ/Γ: (δανεισμένο από τον φίλο μου Κλεάνθη Γρίβα)

Μπέρτολτ Μπρέχτ: Πέντε δυσκολίες για να γράφει κανείς την αλήθεια.

«Όποιος σήμερα θέλει να πολεμήσει την ψευτιά και την αμάθεια και να γράφει την αλήθεια έχει ξεπεράσει το λιγότερο πέντε δυσκολίες. Πρέπει να έχει:

▪ Το θάρρος να γράφει την αλήθεια, παρόλο που παντού την καταπνίγουν.

▪ Την εξυπνάδα να την αναγνωρίσει, παρόλο που τη σκεπάζουν παντού.

▪ Την τέχνη να την κάνει ευκολομεταχείριστη σαν όπλο.

▪ Την κρίση να διαλέξει εκείνους που στα χέρια τους η αλήθεια θα αποχτήσει δύναμη.

▪ Την πονηριά να τη διαδώσει ανάμεσά τους.

Αυτές οι δυσκολίες είναι μεγάλες για κείνους που γράφουν κάτω από το φασισμό, υπάρχουν όμως και γι΄ αυτούς που τους κυνήγησαν ή που έφυγαν ακόμα και για όσους γράφουν στις χώρες της αστικής ελευθερίας».





No comments:

Post a Comment