Monday, March 9, 2020

ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΑΦΟΠΛΙΣΑΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΑΦΟΠΛΙΣΑΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

Όθων Ιακωβίδης
( 9/ΙΙΙ/2020 )

Η φορά των γεγονότων έχει ως εξής :
  • Ο Ερντογάν, εδώ και μία δεκαετία, βέβαιος ότι η Ελλάδα κυβερνάται από εθνοφοβικούς που τρέμουν μη τυχόν και τον δυσαρεστήσουν, εργαλειοποιεί τις μυρμηγκιές από τους "πρόσφυγες" και μετανάστες που έχει αποθηκεύσει στην Τουρκία και τους χρησιμοποιεί ως όπλο εκβιασμού τής ΕΕ, αλλά και ως δημιουργία 5ης Φάλλαγγας στα μετόπισθεν του επόμενου στόχου του που είναι τα νησιά του Αιγαίου μας, όπως ο ίδιος διακηρύττει με κάθε ευκαιρία.

  • Οι εκβιασμοί του επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (για μία τετραετία) γίνονται αποδεκτοί, αφού η Ελλάδα ευνουχίζεται μόνη της, στραβωμένη από τη ροζέ (Αριστερίστικη) προσέγγιση προς τη Νέα Τάξη που "σμπρώχνει"η ΕΕ.

  • Η ΝΔ (δεδηλωμένη οπαδός της Νέας Τάξης) διαδεχόμενη στην κυβερνητική εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί την ίδια πολιτική, τυλίγοντας την στη δική της γαλάζια προσέγγιση.

  • Κάποια στιγμή, ο Μητσοτάκης κάνει το λάθος να μην υπολογίσει σωστά το μέγεθος της αντίστασης του λαού των νησιών, στο φόρτωμα τους με λαθρομετανάστες. Πιστεύει ότι θα επιβάλλει την εθνοφοβική άποψη και πολιτική του με τη βία των ΜΑΤ και στέλνει ενισχυμένες δυνάμεις ΜΑΤ για να πατάξουν τη λαϊκή αντίθεση.

  • Η αποφασιστικότητα των νησιωτών να μην επιτρέψουν την επιβολή των κυβερνητικών αποφάσεων, προειδοποιεί για μία μεγάλη παλλαϊκή αντίσταση εναντίον της κυβέρνησης σε όλη την επικράτεια.
  • Εν όψει αυτού του ενδεχόμενου και της σθεναρής αντίστασης του Ελληνικού λαού (που εκδηλώθηκε στα νησιά εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που στάλθηκαν από την κυβέρνηση για να επιβάλλουν την εθνοφοβική πολιτική της) το πολιτικό κατεστημένο έκανε στροφή 180 μοιρών και αποφάσισε να κάνει αυτό που ήταν λαϊκή βούληση.

  • Ταυτόχρονα, Ερντογάν, έκανε το μεγάλο λάθος : άφησε να αποκαλυφθεί (για την ακρίβεια, ο ίδιος το διαλλάλησε) ότι εργαλειοποιεί τους "πρόσφυγες" και μετανάστες για να εκβιάζει την ευρωπαϊκή ένωση.

  • Αυτό, επιβάλλει στον Μητσοτάκη την αλλαγή 180 μοιρών και αποφασίζει, επιτέλους, το κλείσιμο των συνόρων σε παρανόμως εισερχόμενους.

  • Ο Ερντογάν αντιδρά : Στέλνει, αμέσως, μιλιούνια μεταναστών στον Έβρο, για να αποτρέψει, de facto, το κλείσιμο των συνόρων. Ο αποφασισμένος, όμως Ελληνικός λαός, μαζί με τις δυνάμεις που στέλνονται για την ενίσχυση των συνοροφυλάκων, κρατά τα σύνορα ερμητικά κλειστά. 

  • Το κλείσιμο των συνόρων, εξοργίζει τον Ερντογάν, διότι αυτό, τον αφοπλίζει από την εργαλειοποίηση των μεταναστών προς τις δύο κατευθύνσεις που είπαμε στην αρχή. Στέλνει κι αυτός στρατιωτικές ενισχύσεις στον Έβρο, όπου βλέπουμε αυτές τις μέρες το παράδοξο, Τούρκοι στρατιωτικοί να θέλουν να γκρεμίσουν τα σύνορα !!... 

  • Ο Ερντογάν, με τα σύνορα της Ελλάδας κλειστά, μένει χωρίς όπλο εκβιασμού προς την ΕΕ και χωρίς δυνατότητα ενδυνάμωσης της 5ης Φάλλαγγας για την ενδεχόμενη επίθεση του στα νησιά μας.
Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, μπορούμε να πούμε πως οι νησιώτες, μετά το λάθος του Μητσοτάκη, επέβαλλαν την άσκηση πατριωτικής πολιτικής στην κυβέρνηση και αυτό έχει αφοπλίσει την Τουρκία από το όπλο που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσε για να λαμβάνει μεγάλα χρηματικά (και όχι μόνο) ανταλλάγματα από την ΕΕ.

Σήμερα, στη συνάντηση κορυφής με την ΕΕ, ο Ερντογάν προσέρχεται αφοπλισμένος από το υβριδικό όπλο του.

Μένει να δούμε αν η Ευρωπαϊκή ηγεσία θελήσει να τον ξαναοπλίσει και ο Μητσοτάκης το επιτρέψει .....



No comments:

Post a Comment