Thursday, March 19, 2020

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ
για τη "Φωνή του Δημοκρατικού Πατριωτισμού"
___________________________

19/3/2020

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,
εδώ και δέκα χρόνια δίνουμε, όλοι μας, ο καθένας με τον τρόπο του, αγώνα εναντίον του καθεστώτος της κομματοκρατούμενης Ολιγαρχίας που έχει οδηγήσει την κοινωνία μας σε άθλια κατάσταση και τη Χώρα μας ενώπιον εθνικών απωλειών που, καθαρά πλέον, απειλούν το μέλλον της υπόστασης της.

Υποτίθεται πως όλοι έχουμε αντιληφθεί δύο τινα:
  1. Κανένας πολιτικός φορέας/κόμμα (από τους υπάρχοντες εξωκοινοβουλευτικούς που εκφράζουν Δημοκρατικό Πατριωτισμό) δεν είναι ικανός, μόνος του, να συσπειρώσει στις τάξεις του τον λαό που διέπεται από αισθήματα Δημοκρατικού Πατριωτισμού.
  • (Αν κάποιος ήταν ικανός, δεν θα υπήρχε σήμερα η ανάγκη να λέγονται όσα λέγονται εδώ).
  1. Όλες οι προσπάθειες (γνωστές και άγνωστες) για τη συσπείρωση των πολιτιών φορέων/κομμάτων, ναυάγησαν (για λόγους που δεν είναι του παρόντος να αναπτυχθούν).
Η αδυναμία των δημοκρατικών/πατριωτικών δυνάμεων να ενωθούν,  στερεί από την κοινωνία την προβολή της Αλήθειας, ώστε ο Λαός να οδηγηθεί σε σωστές αποφάσεις.
  • Η αδυναμία αυτή, προσφέρει στο καθεστώς, τη δυνατότητα να διαιωνίζει την κυριαρχία του επί του λαού, που έχει μείνει μόνο θεωρητικά ο "κυρίαρχος" του κράτους του.
Αυτή η αδυναμία, πρέπει, είναι εθνική ανάγκη, να σταματήσει εδώ και τώρα.

Πρέπει (είμαστε υποχρεωμένοι) να βρούμε τρόπο, για να πετύχουμε τη συσπείρωση των δημοκρατικών/πατριωτικών δυνάμεων της Ελληνικής κοινωνίας, τόσο σε επίπεδο κομμάτων όσο και στο επίπεδο τής λαϊκής βάσης,

Ένας τέτοιος τρόπος, είναι η αξιοποίηση ομάδων και προσώπων κειμένων εκτός των υπαρχόντων κομματικών σχηματισμών που εκφράζουν  τον
"Δημοκρατικό Πατριωτισμό".Προσώπων σαν εμάς, που ο καθ' ένας μας επηρεάζει ένα (δικό του) ακροατήριο .

Η συσπείρωση αυτών των ομάδων και προσώπων, μπορεί να προσφέρει στην υπόθεση κάτι το εξαιρετικά σημαντικό :
  • Το εργαλείο πολλαπλασιασμού της δύναμης προσέγγισης της λαϊκής βάσης για τη διάχυση της Αλήθειας, που αποτελεί προϋπόθεση για τη συσπείρωση των δυνάμεων του "Δημοκρατικού Πατριωτισμού"

Επεξήγηση του σκεπτικού:
Σήμερα, η προπαγάνδα του Ψέμματος που ασκεί το καθεστώς, πνίγει την Αλήθεια που εκπέμπεται από μεμονωμένες και ως εκ τούτου αδύναμες φωνές και διαιωνίζει, έτσι, την κυριαρχία του καθεστώτος επί της κοινωνίας.

Και, γνωρίζουμε πολύ καλά πως, μία απόφαση, για να γίνει θέληση/βούληση της πλειονότητας, αρκεί να γίνει θέληση μίας "κρίσιμης μάζας", που είναι πολύ μικρότερη από την πλειονότητα.

Αυτή την "κρίσιμη μάζα", μπορεί να την κατακτήσει πολύ πιο εύκολα ένα μήνυμα που εκπέμπεται συντονισμένα και ταυτόχρονα από 100 "ντουντούκες", παρά από μία, ή από 100 που η κάθε μία εκπέμπει άλλο μήνυμα, έστω και του ίδιου στόχου.

Αυτό τον συντονισμό που πολλαπλασιάζει τη δύναμη των μηνυμάτων, μπορούμε να τον αποκτήσουμε εύκολα, συνεννοούμενοι μεταξύ μας.

Αυτό προτείνεται εδώ.

Αφήνω τις προοπτικές που μπορεί να δημιουργήσει η λειτουργία της προτεινόμενης συσπείρωσης, για την πολιτική ένωση όλων των δημοκρατικών / πατριωτικών δυνάμεων, τόσο στο επίπεδο των φορέων/κομμάτων, όσο και στο επίπεδο της λαϊκής βάσης. Αυτά θα τα κουβεντιάσουμε μεταξύ μας, στην επόμενη φάση του εγχειρήματος.
  • Η συσπείρωση των ομάδων και προσώπων που προτείνεται, αποτελεί μία ἀτυπη πλατφόρμα για τη "Φωνή του Δημοκρατικού Πατριωτισμού"
     
  • Θα αποτελείται από πρόσωπα που καθ' όλη την τελευταία 10ετία έχουν δώσει δείγματα προσήλωσης σ' αυτό που λέμε "Δημοκρατικό Πατριωτισμό" και αντίστασης στην καταδυνάστευση του λαού από εξωχώριες δυνάμεις, εκπροσωπούμενες εδώ από το καθεστώς πολιτικό σύστημα.

Την πλατφόρμα αυτή, τη συνδημιουργούμε ταυτόχρονα όλοι όσοι τη θεωρούμε χρήσιμη (αν όχι απαραίτητη) για τους λόγους που προαναφέρθηκαν. .

Αρχικά, ως συνδημιουργοί της εν λόγω πλατφόρμας, προτείνονται τα πρόσωπα που αναγράφονται στο συνημμένο κατάλογο.
  • Όσοι θέλουν να εξαιρεθούν από τον κατάλογο αυτόν, ειδοποιούν (μέχρι την ...........) με ένα μέηλ.
  • Όσοι έχουν να προτείνουν (με ευθύνη τους) κάποια άλλα πρόσωπα ή ομάδες (όχι κόμματα) ειδοποιούν με ένα μέηλ.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

Αυτός, προτείνεται να είναι η προσπάθεια της πλατφόρμας για τη σύνταξη και αποστολή (προς κοινή και συντονισμένη εκπομπή από όλα τα μέλη της) μηνυμάτων μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επιλεγμένων ΜΜΕ.


ΒΑΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ

Προτείνεται :
  1. Όσοι συμμετάσχουν, θα αποτελούν και το "Σώμα" της πλατφόρμας, το οποίο θα λαμβάνει τις αποφάσεις περί του πρακτέου.
  1. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με πλειοψηφία των 2/3 των μελών του Σώματος.
  • Πρόσωπα και ομάδες, θα έχουν από μία ψήφο.
  1. Οι αποφάσεις θα είναι υποχρεωτικές για όλους.
  1. Η εκτέλεση των αποφάσεων του Σώματος, θα γίνεται από μία "Συντονιστική Επιτροπή", ο αριθμός και τα μέλη της οποίας θα αποφασιστούν από το Σώμα, μετά τη σύνθεση του.
  1. Το Σώμα θα βρίσκεται σε συνεχή ηλεκτρονική συνεδρίαση, σε μία "κλειστή" Σελίδα FB, όπου το κάθε μέλος του Σώματος θα μπορεί να προτείνει και να ψηφίζει τις προτάσεις των άλλων.

Για αρχή, αυτά θεωρούνται αρκετά.

Κάθε παρατήρηση επί των ανωτέρω είναι ευπρόσδεκτη.

Καλή φώτιση, καλή δύναμη και καλό κουράγιο



Εκ μέρους όσων συνδιαμορφώσαμε την πρόταση αυτή

Όθων Ιακωβίδης



ΣΗΜΕΙΩΣΗ
  • Ο όρος "Δημοκρατικός Πατριωτισμός", εδώ, σημαίνει:
  1. Η λέξη "Δημοκρατικός" έχει, εδώ, την έννοια της πραγματικής Δημοκρατίας, κατά την οποία τις αποφάσεις επί των θεμάτων τις παίρνει ο ίδιος ο λαός και όχι η Ολιγαρχία δήθεν εκπροσώπων του. Αυτοί, στην πραγματική Δημοκρατία, καλούνται να εκτελούν τις αποφάσεις του λαού.
  1. Η λέξη "Πατριωτισμός" έχει την έννοια της αμέτρητης αγάπης προς την Πατρίδα, χωρίς εθνικιστικές/σωβινιστικές ακρότητες.

_______________________________________



No comments:

Post a Comment