Saturday, July 20, 2019

ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ “ΕΚΟΨΑΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ” ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

20/VII/2019

Τις μέρες αυτές, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών (που άφησαν εκτός Βουλής τη ΧΑ, από εκεί που ήταν τρίτο σε δύναμη κόμμα) και με τη μακρόσυρτη “Δίκη της ΧΑ” να τελειώνει, έχει έρθει στη δημόσια συζήτηση η κατάρρευση της ΧΑ και τα αίτια αυτής.

Στην TV (κρατική και ιδιωτική) που εκπέμπει μόνο την καθεστωτική προπαγάνδα, οι διάφοροι αναλυτές (κι αυτοί πάντοτε καθεστωτικών απόψεων) αναφέρονται σε διάφορες αιτίες όπως, κυρίως, τον αποκλεισμό της ΧΑ από τα ΜΜΕ και την αποκάλυψη (που έγινε στη δίκη) του Ναζιστικού/Φασιστικού παρελθόντος της ΧΑ.
Λείπει παντελώς από τον δημόσιο αυτό λόγο, η φθορά που προξένησε στη ΧΑ η απελευθέρωση του πατριωτισμού που προσέφεραν στην Ελληνική κοινωνία τα μεγάλα συλλαλητήρια.

Και εξηγούμαι:
Πριν από τα συλλαλητήρια, η προπαγάνδα του εθνοφοβισμού και των αρνησιπάτριδων, είχε καταστήσει τον πατριωτισμό συνώνυμο και ταυτόσημο με τον φασιστικό εθνικισμό, με αποτέλεσμα ο πατριώτης πολίτης να μη τολμά να εκστομίσει το πατριωτικό “πιστεύω” του για να μη χαρακτηρισθεί “φασίστας εθνικιστής”.


Η ύπουλη αυτή τρομοκράτηση του πατριωτικού φρονήματος, έστειλε ένα μεγάλο μέρος των πατριωτών ψηφοφόρων, στη ΧΑ που είχε τη μάσκα του πατριωτισμού, πάνω από το αποκρουστικό πρόσωπο του φασιστικού ναζισμού, που ήταν το πραγματικό της. 


Τα μεγάλα συλλαλητήρια που συγκλόνησαν την Ελλάδα και αποκάλυψαν το τεράστιο μέγεθος του υγιούς πατριωτισμού που υπάρχει στην Ελληνική κοινωνία, απελευθέρωσαν το λαό από αυτό το κόμπλεξ.

Σε συνεντεύξεις μου, λίγες μέρες πριν από το πρώτο μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσ/νίκης, μου δόθηκε η ευκαιρία να πω επανειλημμένως πως ο πραγματικός εχθρός του φασιστικού ναζισμού, είναι ο πατριωτισμός. 

Ούτε ο φασιστικά εκδηλούμενος αντιφασισμός (που το μόνο που επιτυγχάνει είναι η ενδυνάμωση της φασιστικής συμπεριφοράς) ούτε η αντιδημοκρατική συμπεριφορά προς τους βουλευτές τη ΧΑ, η οποία τους αδικούσε στα μάτια πολιτών.


'Ετσι, λοιπόν, μόλις φούντωσε ο πατριωτισμός, άρχισε να μαραίνεται ο φασιστικός ναζισμός.

Αυτό φάνηκε περίτρανα και στις πρόσφατες εκλογές.


Τα συλλαλητήρια, λοιπόν, ήταν το πολιτικό γεγονός που “έκοψε τα πόδια” της ΧΑ που τη βλέπουμε να δυαλύεται “στα εξ ών συνετέθη”.

Κι αυτό, μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση, όταν σκέφτομαι (και συνειδητοποιώ) πως εμπνευστής των επικών αυτών συλλαλητηρίων, είναι η μηδαμηνότητα μου.


Και μία παρατήρηση ακόμη: Αν τα πλήθη των πατριωτών που συνέρρευσαν στα συλλαλητήρια ήταν “εθνίκια” και φασίστες, όπως θέλησε να μας παρουσιάσει η κυβέρνηση των εθνομηδενιστών του ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές αυτές το ποσοστό της ΧΑ δεν θα ήταν 3, αλλά 33%...

No comments:

Post a Comment