Tuesday, July 16, 2019

ΤΟ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ


Όθων Ιακωβίδης (13/7/19)


Το πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται στην Ελλάδα του 2019 με τις εκλογές , είναι μίας κοινωνίας :
• που θέλει τα Μνημόνια (Μνημόνιο = Υποτέλεια σε εξωχώριες δυνάμεις)
• που αδιαφορεί για την εξέλιξη των εθνικών θεμάτων (πώς γίνεται, ταυτόχρονα ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας, να διαδηλώνει παθιασμένα με τεράστια συλλαλητήρια ;;….)
• που αδιαφορεί για τη δημοκρατία
• που αυτοκτονεί πολιτικά, απέχοντας από τη μόνη ειρηνική διαδικασία ανατροπής της άρρωστης κατάστασης.

Τελικά, στις προχθεσινές εκλογές, ο “κυρίαρχος λαός” μίλησε και :

• 1ον) ΨΉΦΙΣΕ “ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΆ”, αφού περισσότεροι από το 90% ψηφοφόροι (επί των ψηφισάντων) ψήφισαν/υποστήριξαν κόμματα που υπέγραψαν Μνημόνια, δηλαδή οικονομική (και όχι μόνο) υποτέλεια σε εξωχώριες δυνάμεις.
Τα αντιμνημονικά κόμματα, έλαβαν συνολικά, λίγο πάνω από 10%:
1. ΚΚΕ : 5%
2. Χ.Α : 2,9%
3. ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ : 1,5%
4. ΕΠΑΜ/ΑΚΚΕΛ : 0,5%
5. ΑΝΤΑΡΣΥΑ : 0,4%
6. ΛΑΕ : 0,3
7. ΕΛ.ΣΥ : 0,3

• 2ον) Ο λαός ΨΉΦΙΣΕ ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΩΤΙΚΆ, αφού περισσότεροι από το 80% ψηφοφόροι (επί των ψηφισάντων) ψήφισαν/υποστήριξαν κόμματα που, είτε (όπως ο ΣΥΡΙΖΑ) υπέγραψαν την παράδοση του ονόματος Μακεδονία στους Σκοπιανούς, είτε (όπως η ΝΔ) επέτρεψαν με τη στάση τους, να υπογραφεί από τη Βουλή των Ελλήνων η Συμφωνία των Πρεσπών.

• 3ον) Ο λαός ΨΗΦΙΣΕ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, αφού περισσότεροι από το 80% ψηφοφόροι (επί των ψηφισάντων) ψήφισαν/υποστήριξαν κόμματα που, είτε εξύβρισαν τον λαό που διαδήλωνε υπέρ της μη παράδοσης του ονόματος Μακεδονία στους Σκοπιανούς (όπως ο ΣΥΡΙΖΑ), είτε (όπως η ΝΔ) απέτρεψαν με τη στάση τους, να διεξαχθεί Δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τό ίδιο αντιδημοκρατικά ψήφισε ο Ελληνικός λαός και στις εκλογές του Σεπτ. 2015, όταν πάλι ψήφισε (με συντριπτική πλειοψηφία) τα κόμματα που πρωτοστάτησαν στο πραξικόπημα εναντίον της Δημοκρατίας, που έγινε την 6η Ιουλίου 2015, την επομένη του Δημοψηφίσματος του υπερήφανου λαϊκού ΟΧΙ, που μετά από σύσκεψη του καθεστώτος υπό τον ΠτΔ, τα κόμματα το μετέτρεψαν σε ντροπιαστικό ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

Επειδή πολλά λέγονται για την αποχή, ας δούμε λίγο πιο προσεκτικά, το θέμα:
ΑΠΟΧΗ : 42% επί των 9.960.000 Εγγεγραμένων στους εκλογικούς καταλόγους, δηλαδή 4.300.000 πολίτες δεν έλαβαν μέρος στη διαδικασία των εκλογών.
Αν λάβουμε υπ’ όψη ότι :

• α’) και πριν τα Μνημόνια, πάντοτε απείχε (για διάφορους λόγους) από τις εκλογές περί το 20%, δηλαδή περί τα 2.000.000 ψηφοφόροι,

• β’) περί το 1.500.000 είναι οι Έλληνες μετανάστες που δεν μπορούν να ψηφίσουν,
τότε από τα 4.300.000 απεχόντων, μένουν περί τις 800.000 ψηφοφόροι που δεν ψηφίζουν συνειδητά, έχοντας απαξιώσει στη συνείδηση τους, το πολιτικό σύστημα.
Αν σ’ αυτούς προσθέσουμε (έστω αυθαιρέτως) και το 20% των 2.000.000 μονίμως απεχόντων, έχουμε ένα σύνολο 800.000 + 400.000 = 1.200.000 ψηφοφόρων που δεν ψηφίζουν, συνειδητά.
Αυτοί θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία ελπίδα ανατροπής του πολιτικού κατεστημένου, αλλά η ελπίδα αυτή εξαφανίζεται από το γεγονός πως η συνειδητή απέχθεια των πολιτών αυτών προς το καθεστώς, ταυτίζει με το καθεστώς (στο μυαλό των πολιτών αυτών), κάθε κομματική υπόσταση (ακόμη και αυτήν που επιδιώκει να ανατρέψει το καθεστώς) αίροντας και ακυρώνοντας έτσι, κάθε απόπειρα ανατροπής του πολιτικού κατεστημένου, από αυτή την κατηγορία των Ελλήνων πολιτών.

Το πολιτικό τοπίο, λοιπόν, που διαμορφώνεται στην Ελλάδα του 2019 με τις εκλογές , είναι μίας κοινωνίας :

• που θέλει τα Μνημόνια (Μνημόνιο = Υποτέλεια σε εξωχώριες δυνάμεις)

• που αδιαφορεί για την εξέλιξη των εθνικών θεμάτων (πώς γίνεται, ταυτόχρονα ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας, να διαδηλώνει παθιασμένα με τεράστια συλλαλητήρια ;;….)

• που αδιαφορεί για τη δημοκρατία

• που αυτοκτονεί πολιτικά, απέχοντας από τη μόνη ειρηνική διαδικασία ανατροπής της άρρωστης κατάστασης.

Εμένα, αυτό το τοπίο μου μυρίζει σαπίλα … Πρέπει να αλλάξει άρδην…. Αλλά, ο λαός δεν μπορεί…. Πάσχει από αυτοάνοσο* νόσημα….. ΔΥΣΤΥΧΩς !!!!!!!
             * Aυτοάνοσα, είναι τα νοσήματα που εκδηλώνονται όταν το
             ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στα υγιή κύτταρα του οργανισμού.

No comments:

Post a Comment