Tuesday, February 14, 2017

ΝΑ ΠΩΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


(14/ΙΙ/2017)

  • (Κατατονία, είναι ο ιατρικός όρος που εννοεί τη βαριά διαταραχή της βούλησης, που χαρακτηρίζεται από ολοκληρωτική αναστολή των βουλητικών ενεργειών, μυϊκή ακαμψία και διανοητική απάθεια).
Έμεινα εμβρόντητος, παρακολουθώντας τη χθεσινή εμφάνιση του Έλληνα “Κεντρικού Τραπεζίτη” στην (κατ' όνομα) “Βουλή των Ελλήνων” που την πρόσταξε, ως ο επίσημος τοποτηρητής των συμφερόντων των “δανειστών” : “Δώστε τα όλα και τώρα αμέσως” !!

Αυτό το γεγονός, που το έδειξαν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, πέρασε έτσι, σαν να μη σημαίνει κάτι το αξιοπρόσεκτο !! 

Ένα γεγονός που, σ' όποια ελεύθερη Χώρα συμβεί, συνεπάγεται την άμεση σύλληψη αυτού του κυρίου, όχι μόνο για προτροπή βουλευτών σε προδοσία της Χώρας, αλλά και για ασέβεια προς το Σώμα που, κατά το Σύνταγμα, αποτελεί τη βούληση (“βουλή” αυτό θα πεί) του Λαού.

Πώς γίνεται, λοιπόν, ένα τόσο “χτυπητό” γεγονός, να μη ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων ;

Πώς η κοινωνία μας έχει πέσει σε κατάσταση αθεράπευτης κατατονίας ;;

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, επιχειρώ να δώσω με το σημείωμα αυτό. 

Την απάντηση αυτή, την δίδει ο τρόπος που δουλεύει η προπαγάνδα του καθεστώτος, ώστε να κρατά τον λαό σε κατάσταση κατατονίας. 

Μία από τις βασικές μεθόδους της προπαγάνδας (για να κρατά την κοινωνία άβουλη και αδύναμη να ενεργήσει δραστικά) είναι ο αποπροσανατολισμός της από τα πραγματικά προβλήματα. 

Αυτό, επιτυγχάνεται με την έντονη προβολή γεγονότων δευτερεύουσας ή άνευ σημασίας, ως σημαντικών, ώστε να αποσπάται η προσοχή από το κυρίως πρόβλημα. 

Είναι η ίδια μέθοδος που χρησιμοποιούν οι απατεώνες που θέλουν να κλέψουν τον μπακάλη της γειτονιάς και προκαλούν φασαρία στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, ώστε όλοι (ακόμη κι ο μπακάλης) να πάνε προς τα εκεί, αφήνοντας το μπακάλικο αφύλακτο, στη διάθεση των απατεώνων.

Εδώ, λοιπόν, κι ενάμισυ μήνα, σε όποιο κανάλι (ιδιωτικό ή κρατικό) κι αν γυρίσεις την τηλεόραση σου, βλέπεις κι ακους την ίδια συζήτηση, μεταξύ Δεξιών κι Αριστερών δωσιλόγων*, για για το ποιος χειρίζεται ή θα χειρίζονταν καλλίτερα την “αξιολόγηση” (της υποτακτικότητας μας) και τη “διαπραγμάτευση” (για τους όρους επιβίωσης των αιχμαλώτων Ελλήνων).

Η 5η Φάλαγξ, που διοικεί (για λογαριασμό και καθ' υπόδειξη των κατοχικών δυνάμεων) τη Χώρα, εφαρμόζει, το τελευταίο δίμηνο, μία διαβολικά έξυπνη προπαγάνδα που λειτουργεί αποπροσανατολιστικά, ως εξής: περιορίζει τη δημόσια συζήτηση γύρω από την “αξιολόγηση” και τη “διαπραγμάτευση” και έτσι περιορίζει τη σκέψη των τηλεθεατών (δηλαδή όλης της κοινωνίας) να απασχολείται με το θέμα αυτό (το αν μία Δεξιά ή Αριστερή πρακτική είναι καλύτερη από την άλλη) και δεν αφήνει/επιτρέπει τη σκέψη να πάει στο πραγματικό πρόβλημα που είναι Η ΑΙΧΜΑΛΩΣΊΑ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΊΝΕΙ Η ΑΠΌΔΡΑΣΗ ΑΠΌ ΑΥΤΉΝ. 

Όταν, όμως, το πραγματικό πρόβλημα (η αιχμαλωσία και η δραπέτευση από αυτήν) δεν ακούγεται πουθενά και ποτέ, παύει να υπάρχει, ενώ ταυτόχρονα, στη συνείδηση της κοινωνίας “νομιμοποιείται” η κατάσταση αιχμαλωσίας και καθίσταται “γεγονός αναπότρεπτο”. Γι' αυτό και κανένας δεν ενοχλήθηκε από τα λεγόμενα του “κεντρικού Τραπεζίτη” που, υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα έπρεπε να βρίσκεται έγκλειστος βαρυτάτων εγκλημάτων....

Με τον Λαό στο κρεββάτι της κατατονίας (στον καναπέ της τηλεόρασης) οι απατεώνες είναι ελεύθεροι να λεηλατήσουν κάθε ικμάδα της Χώρας.....

* Δοσίλογος: (Λεξικό Δημητράκου) Ο δίδων λόγο των πράξεων και των προθέσεων του στον κατακτητή.

No comments:

Post a Comment