Friday, January 8, 2021

Πού το πάει, η Κατίνα ;


 

Πού το πάει, η Κατίνα ;

Όθων Ιακωβίδης (8/Ι/2021)

Εντύπωση και πολλούς και διάφορους σχολιασμούς, προκάλεσε το άρθρο της ΠτΔ κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στην "Εφημερίδα των Συντακτών" της 2/1/2021.

Εγώ, το εκλαμβάνω ως μία πρωτοχρονιάτικη - αφετηριακή κατάθεση του τρόπου σκέψης της και της πολιτικής της θέσης επάνω στο πολύ σημαντικό ζήτημα του πως αντιλαμβάνεται τη Δημοκρατία και τα μεγάλα θέματα της Ελληνικής κοινωνίας.

Και διαπιστώνω πως η κυρία αυτή, γράφοντας, μεταξύ άλλων, "Σε αυτή την περιεκτική αντίληψη για τη δημοκρατία, οι μειοψηφίες θωρακίζονται απέναντι στην τυραννία της πλειοψηφίας", ......

  1. θεωρεί ότι η πλειοψηφία είναι τυραννία, ανατρέποντας έτσι τη βάση της Δημοκρατίας.

  • Αυτή και μόνο η θέση της, θα έπρεπε να οδηγήσει στην καθαίρεση της από το αξίωμα της ΠτΔ, διότι προδιαγράφει τη θέση που θα πάρει στο ενδεχόμενο της προάσπισης μίας Λαϊκής απόφασης, όπως πχ ενός Δημοψηφίσματος, υπέρ της μειοψηφίας του Δημοψηφίσματος. Το "έργο" το έχουμε ξαναδεί και επί Μεγαλειοτάτου Πάκη, με το 62% ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ, εν μία νυκτί...

  • Η κ. ΠτΔ μας προετοιμάζει για ανάλογες ενέργειες;;

  1. θεωρεί πως η Χώρα κυβερνάται από τη βούληση της πλειοψηφίας, ενώ βλέπει (θα έπρεπε να το έχει αναλύσει, ως νομικός) ότι το ισχύον Σύνταγμα μας (όπως και όλα τα συναφή ανά τον κόσμο) αποκλείει κάθε δικαίωμα συμμετοχής του Λαού στη λήψη αποφάσεων.

  • Η μόνη απόφαση που το σύστημα επιτρέπει (διά του Συντάγματος) στον λαό, είναι αυτή με την οποία ο λαός (μία μέρα κάθε τέσσερα χρόνια) αποφασίζει να παραιτηθεί, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, από το δικαιώμα του να αποφασίζει για κάθε θέμα που τον αφορά, μεταφέροντας σε κάποιο παρένθετο πρόσωπο και μηχανισμό (βουλευτή και κόμμα) το δικαίωμα να λαμβάνει, αντ' αυτού, τις αποφάσεις που αφορούν τη ζωή του ψηφοφόρου.

  • Δηλαδή, η κ. ΠτΔ, είτε δεν αντιλαμβάνεται το τί γίνεται, είτε κρύβει την πραγματικότητα, για λόγους σκοπιμότητας.

  1. Σε άλλο σημείο, γράφει: "τα θεσμικά αντίβαρα, η διάκριση των εξουσιών και ο έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων, θέτουν όρια στη λαϊκή κυριαρχία".....

  • Εδώ, η κ. ΠτΔ, αφού (σύμφωνα με την προηγούμενη παρατήρηση) "πλανάται πλάνην οικτράν" σχετικά με την ύπαρξη λαϊκής κυριαρχίας, προφανώς δεν έχει, επίσης, αντιληφθεί ότι το Σύνταγμα μας, μετά τις τροποποιήσεις που υπέστη κατά τις μεσολαβήσασες αναθεωρήσεις του, έχει καταστήσει τη "Δημοκρατία" μας απολύτως πρωθυπουργοκεντρική, όπου, τόσο η νομοθετική Εξουσία όσο και η Δικαστική, εκτελούν τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού, καθιστώντας τον "εκλεγόμενο Μονάρχη", όπως ευστόχως τον κατονομάζει χαρακτηριστικά ο πρ. Πρύτανης και καθ. Πολιτικών Επιστημών, Γιώργος Κοντογιώργης.

  1. Σχετικά με το μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα, η ΠτΔ, μας λέει ότι "δοκιμάστηκε η αλληλεγγύη της Ενωσης", αποδεικνύοντας ότι το οπτικό της πεδίο στο θέμα αυτό έχει περιορισθεί στην ανθρωπιστική του πτυχή και δεν έχει πάρει χαμπάρι, ούτε από την εργαλειοποίηση των λαθρομεταναστών εκ μέρους της Τουρκίας (όπως έχει άποδεχθεί ο τοποθετήσας αυτήν στον θώκο της Προεδρίας) ούτε από τον εν εξελίξει ύπουλο και βίαιο εποικισμό της Χώρας μας από ανθρώπους εντελώς άλλων πολιτισμικών χαρακτηριστικών, που καθιστούν φύσει αδύνατον, το να απορροφηθούν και να αποτελέσουν πολυπολιτισμικό μίγμα με την Ελληνική κοινωνία.

  2. Παρακάτω, γράφει η ΠτΔ: "Ο ευρωσκεπτικισμός είναι μια παραλλαγή της αντίδρασης στην παγκοσμιοποίηση και υποκινεί την εσωστρεφή αναδίπλωσή μας στη δήθεν εθνική ασφάλεια".

  • Εδώ, η ΠτΔ, ξιφουλκεί υπέρ της Παγκοσμιοποίησης την οποία εκπροσωπεί η Ευρωπαϊκή 'Ενωση (ΕΕ) και καταδικάζει την "εσωστρεφή αναδίπλωση", δηλαδή την στροφή στην Πατρίδα, δηλαδή τον πατριωτισμό, που εμείς οι ανόητοι πατριώτες, νομίζουμε ότι μας προσφέρει εθνική ασφάλεια. Δεν βλέπουμε την απροσπέλαστη ασφάλεια που η ΕΕ μας παρέχει, απέναντι στις Τουρκικές προκλήσεις, με τον στρατό και το ναυτικό που διαθέτει... Δεν βλέπουμε τη Γερμανία, που έχει προτάξει τα στήθη της απέναντι στις Οθωμανικές διεκδικήσεις. Δεν βλέπουμε που έχει ακυρώσει τις Τουρκικές παραγγελίες για τέσσερα υποβρύχια και επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία, θυσιάζοντας τα οικονομικά της ωφέλη. Δεν βλέπουμε την Ισπανία και την Ιταλία που δεν προλαβαίνουν να τρέχουν για να μας υποστηρίζουν απέναντι στους Τούρκους, μην υπολογίζοντας τις οικονομικές δοσοληψίες που έχουν μαζί τους.

  1. Ευρώπη είναι πάνω από όλα μια Ενωση δικαίου", αποφαίνεται η Κατίνα.

  • Γι' αυτό πάνω απ' όλα βλέπουμε να επικρατεί το Δίκαιο. Εμπρός στο Δίκαιο, καταρρέουν και τα οικονομικά συμφέροντα και οι εθνικές επιδιώξεις των κρατών/μελών της. Το βλέπουμε καθαρά στη διένεξη της Κύπρου και της Ελλάδας με την Τουρκία, που η ΕΕ δεν ανέχεται το παραμικρό στην παραβίαση της Διεθνούς νομιμότητας εκ μέρους της Τουρκίας. Την έχει διώξει από τα παρανόμως εποικιζόμενα εδάφη της Κύπρου, έχει διώξει τα Τουρκικά σκάφη της που είχαν στηθεί για την εξόρυξη πετρελαίου και αερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου, έχει αποβάλλει από την Λιβύη τη στρατιά των τζιχαντιστών που με την υποστήριξη των drone της, χτυπούν τις δυνάμεις του Χάφταρ, παρά τις διεθνείς απαγορεύσεις, κλπ, κλπ.

  • Δεν τα βλέπουμε όλα αυτά και θέλουμε ισχυρή τη Χώρα μας, τουτέστιν, "υποκινούμε (οι πατριώτες) την εσωστρεφή αναδίπλωσή μας στη δήθεν εθνική ασφάλεια".

  • Τί δεν καταλαβαίνουμε;;;

  • Μήπως κάποιος πρέπει να τη συνεφέρει;;

  1. Για το τέλος, η Κατίνα, άφησε το καλύτερο: Γράφει :"Στη λαϊκιστική στρέβλωση της δημοκρατίας η λαϊκή βούληση συγχέεται με τη βούληση της πλειοψηφίας".

  • Όπερ, μεθερμηνευόμενο, θέλει να πεί ότι, αποτελεί στρέβλωση της Δημοκρατίας να συγχέεται η βούληση της πλειοψηφίας, με τη λαϊκή βούληση.

  • Δηλαδή, άλλο πράγμα είναι η λαϊκή βούληση και άλλο η πλειοψηφία.

  • Οπότε, προκύπτει το ερώτημα: -Τί είναι η πλειοψηφία;

  • και η απάντηση προκύπτει αβίαστα, από τα δικά της γραφόμενα: - Οτιδήποτε άλλο, εκτός της λαϊκής βούλησης.

  • Έτσι, πλειοψηφία μπορεί να είναι η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ή η Κοινοβουλευτική Ομάδα, η ο Πρωθυπουργός !!!...

  • Ουστ, λοιπόν, όσοι πιστεύουν ότι η λαϊκή βούληση αποτελεί την πλειοψηφία! Στο πυρ το εξώτερον.....

Αυτά τα ολίγα, για να ξέρουμε με τι ΠτΔ έχουμε να κάνουμε....

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Αφού ακούσαμε τον πρωθυπουργό (σε δημόσιο λόγο του) να καταφέρεται εναντίον του νατιβισμού (nativism) που είναι ο νέος όρος για τον εθνισμό και πατριωτισμό,

αφού είδαμε την εθνομηδενιστική σύνθεση της κρατικής "Επιτροπής Αγγελοπούλου" για τη διαστρέβλωση της Εθνεγερσίας του 1821 κατά την επέτειο των 200 χρόνων από τον εθνικό ξεσηκωμό,

έμενε να ακούσουμε και από τα χείλη της Προέδρου της Ολιγαρχίας την ολοκλήρωση της παγίδευσης της Ελληνικής κοινωνίας στην Παγκοσμιοποίηση της Νέας Τάξης, η οποία παγίδευση, μάλιστα, δεν κρατείται πλέον μυστική και σκοτεινή, αλλά διαλαλείται με θράσος και αλαζονεία.

Τι άλλο πρέπει να ακούσουμε, όλοι εμείς οι πατριώτες και πατριώτισες, που δείξαμε (με τα μεγάλα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία) ότι αποτελούμε το μεγαλύτερο κομμάτι του Ελληνικού λαού, για να καταλάβουμε που το πάει η κυβερνώσα μας Ολιγαρχία που παρουσιάζεται ως Δημοκρατία;

Που το πάει ; Οι πράξεις το δείχνουν:

Μας έχουν καταστήσει Οικονομική δουλοπαροικία,

Έχουν "εμβολιάσει" την Ελληνική κοινωνία με περισσότερους από ενάμισυ εκατομμύριο λαθρομετανάστες διάσπαρτους στις μεγάλες πόλεις και

Έχουν εγκαταστήσει 40 μουσουλμανικές "κοινότητες" διασπαρμένες σε όλη τη Χώρα, την ώρα που "το νέο Χαλιφάτο" μας απειλεί ευθέως και μας επιτίθεται ανοικτά,

Επί χρόνια, τα δικά μας ανδρείκελα, έχουν προλειάνει το έδαφος και έχουν δημιουργήσει τις νομικές προϋποθέσεις για την απώλεια, θαλάσσιου ζωτικού χώρου της κυριαρχίας μας, υπέρ της Τουρκίας, σε ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη. Τώρα παρακαλούν την Τουρκία να ηρεμίσει για λίγο, ώστε να της δώσουν, αρχικά, αυτά που έχουν αποφασιστεί και αργότερα πάμε για περισσότερα...

Με τον Κορωνιό, δεν φέρνουν τα φάρμακα (που αποδεδειγμένως υπάρχουν) τα οποία θα αποσυμφορήσουν τα Νοσοκομεία, θα γλυτώσουν από το θάνατο συμπολίτες μας και θα πάψει η ανάγκη της καταστροφικής καραντίνας, αλλά διατηρούν και επαυξάνουν τα μέτρα εγκλεισμού και απονόνωσης της κοινωνίας, ώστε να αποτρέψουν τυχόν παλλαϊκές αντιδράσεις κλίμακας.

Αυτές είναι οι πράξεις της Ολιγαρχίας που δείχνουν πως ετοιμάζεται (από τη "Νέα Τάξη") το μέλον της Ελλάδας ως οιονεί προσάρτημα του αναδυόμενου (όσο εμείς μένουμε αδρανείς) νέου Χαλιφάτου.

Θα αντιδράσουμε;;;

Αν όχι τώρα, πότε ;

Αν όχι εμείς, ποιοι ;

No comments:

Post a Comment