Saturday, January 18, 2020

ΤΟ ΘΑΥΜΑ

 


ΤΟ ΘΑΥΜΑ

Όθων Ιακωβίδης
19/Ι/2020

(αφιερωμένο σε όσους με χαρακτηρίζουν αιθεροβάμωνα)

Πριν δύο ακριβώς χρόνια, κανένας δεν πίστευε ότι η Ελληνική κοινωνία, σκυμένη από τη φτώχεια, στη μιζέρια, την προδοσία και τον εξευτελισμό της, θα μπορούσε να εγερθεί (και μάλιστα με ηρωικό τρόπο) για ένα ζήτημα που δεν αφορούσε τα φραγγοδίφραγγα για τα οποία, η προπαγάνδα του καθεστώτος, την κρατά καθηλωμένη επί 24ώρου βάσεως, στους καναπέδες της.
Και, όμως! Με αφορμή την πρόθεση του καθεστώτος να παραδώσει στους Σκοπιανούς την Ελληνική ταυτότητα της Μακεδονίας με τον ανεκτίμητης αξίας θησαυρό που περιέχει, αυτή η χτυπημένη και προδομένη κοινωνία, όρθωσε το ανάστημα της (η Ιταλική RAI υπολόγισε σε πάνω από 700.000 το συγκεντρωμένο πλήθος) και, μπροστά στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, κάτω από το άγαλμα του Μεγαλέξανδρου, μίλησε και αποφάσισε, ως αφεντικό της Χώρας.
Η δύναμη της σύναξης εκείνης, γέννησε :
  • μετά δύο εβδομάδες, το ακόμη μεγαλύτερο συλλαλητήριο της Αθήνας,
  • μετά 5 μήνες το ταυτόχρονο συλλαλητήριο σε 24 πόλεις της Β. Ελλάδας
  • την έκρηξη τοπικών συλλαλητηρίων σε όλη την Ελλάδα
  • το μεγάλο (σαν το προηγούμενο) συλλαλητήριο της Αθήνας , τον Ιαν. του 2019.
Το ότι το καθεστώς πολιτικό σύστημα αγνόησε υβριστικά την εκπεφρασμένη λαϊκή βούληση, δεν αποτελεί ήττα του λαού, αλλά μεγάλη νίκη του, διότι :
  • 1ον) ΑΠΟΚΑΛΎΦΘΗΚΕ Η ΑΛΉΘΕΙΑ πως το καθεστώς της κομματοκρατίας δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία, την οποία χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για να κοιμίζει τον λαό.
  • 2ον) ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ, τον οποίο το καθεστώς είχε εντέχνως εντάξει στον φασιστικό εθνικισμό, με αποτέλεσμα να ντρεπώσουν να πείς ότι είσαι πατριώτης.
  • 3ον) ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ πως οι πατριώτες ψηφοφόροι βρίσκονται παγιδευμένοι σε κόμματα (όπως ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) που, εξ αιτίας της ηγεσίας τους, είναι οπαδοί της Οικονομικής Παγκοσμιοποίησης, η οποία είναι ο υπ' αριθ. ένα εχθρός του πατριωτισμού.
  • 4ον) ΕΔΩΣΕ ΑΠΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ πως τίποτε δεν μπορεί να θεωρείται, εκ των προτέρων, ακατόρθωτο.
Οι παραπάνω παράμετροι της λαϊκής νίκης που πέτυχαν τα συλλαλητήρια, αποτελούν την προίκα που αυτά έχουν δωρίσει στο λαϊκό κίνημα για την απελευθέρωση της Ελλάδας από την αιχμαλωσία της και από τους δεσμοφύλακες της.

Το μόνο που μένει, είναι η σύμπραξη όλων των ομάδων, κομμάτων, συλλόγων, προσωπικοτήτων, πολιτών, που συναποτελούν, έστω και διάσπαρτα, αυτό το λαϊκό κίνημα.

Η σύμπραξη αυτή, δεν είναι πιο δύσκολο να γίνει, από την εντελώς ανέλπιστη κάθοδο 700.000 πολιτών στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της 21ης Ιαν. του 2018.

Κι εγώ, ίσως επειδή ήμουν το χέρι που έγραψε εκείνη την πρόσκληση και τράβηξα έτσι το πετραδάκι που δημιούργησε τη χιονοστιβάδα, έχω το δικαίωμα να περιμένω και να δουλεύω για ακόμη μία χιονοστιβάδα.

Εξ άλλου, γιατί να γίνει ένα μόνο θαύμα, αφού, για να ολοκληρωθεί η αποστολή του, χρειάζεται ακόμη ένα ;;;


(απόσπασμα της ομιλίας μου στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης)
https://www.youtube.com/watch?v=mFxpI6uDu7k

No comments:

Post a Comment