Saturday, November 5, 2016

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ. Ο ΛΑΟΣ ΞΕΣΚΙΖΕΤΑΙ


 (5/ΧΙ/2016)

Παρακολουθώ την επισημότητα, την εγκαρδιότητα μεταξύ των ορκιζομένων Υπουργών και τη διάχυτη ευφροσύνη που ξεχειλίζει από τα βάθη τού είναι καθενός και καθεμιάς εκ των υπουργοποιουμένων, ενώ ταυτόχρονα ακούω (από την ΕΤ-1) την αναλόγου θριαμβευτικού ύφους περιγραφή της λαμπρής αυτής τελετής και διερωτώμαι: “Μήπως δεν ξέρω να διαβάζω  σωστά την Ελληνική γλώσσα” ;; 
 
Αμέσως όμως, θυμάμαι πως στα φιλολογικά ήμουν αριστούχος, αλλά πάλι, τόσα χρόνια πέρασαν από τότε... Λές ; Ρε, μπας και αρχίζω να τα χάνω ;; ξανασκέφτομαι.
Διαβάζω και ξαναδιαβάζω τα υπογραμμισμένα σημεία, στα βιβλία που έχω μπροστά μου.
Και σκέφτομαι ο δυστυχής: Τότε, τί είναι και δεν είναι πραξικόπημα αυτό που έγινε την 6η Ιουλίου 2015 ;;;
 
Την επομένη του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, έχουμε μία αιφνιδιαστική πολιτική ενέργεια (τη σύναξη των πολιτικών αρχηγών υπό την Προεδρία του ΠτΔ) με την οποία, όχι απλώς περιορίστηκε, αλλά ανατράπηκε άρδην (από ΟΧΙ 62% έγινε ΝΑΙ !!!) η εκπεφρασμένη με δημοψήφισμα, βούληση του κυρίαρχου λαού και επλήγη στον σκληρό πυρήνα του το πολίτευμα της Δημοκρατίας μας που στο στο 1ο (θεμελιώδες) άρθρο του Συντάγματος καθιστά “τη Λαϊκή κυριαρχία, θεμέλιο του πολιτεύματος” ;

Όμως, στο ΑΡΘΡΟ 52 του Συντάγματος, γράφει: “Η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να την διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση. Νόμος ορίζει τις ποινικές κυρώσεις των παραβατών της διάταξης αυτής”.

Άρα: Το “ΟΧΙ 62%” (προϊόν ελεύθερης και ανόθευτης εκδήλωσης της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας” γιατί δεν έγινε σεβαστό (όπως επιβάλλει το Σύνταγμα) από Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση ;;;

Έχουμε, λοιπόν, ένα τυπικότατο πραξικόπημα, σύμφωνα με την αποκωδικοποίηση της λέξης, κατά το λεξικό Δημητράκου : “Πραξικόπημα είναι η αιφνιδιαστική πολιτική ή στρατιωτική ενέργεια με την οποία περιορίζονται οι λαϊκές ελευθερίες και πλήττονται τα Συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών”.

Το πραξικόπημα αυτό δεν έγινε αμέσως αντιληπτό από τον λαό, διότι η ορατή θέση των πραξικοπηματιών στα πολιτειακά αξιώματα δεν άλλαξε, καθώς ήταν ήδη εγκατεστημένοι στις θέσεις εξουσίας που απαιτούνται για τη διακυβέρνηση της Χώρας. (π.χ δεν έφυγαν από τις θέσεις διοίκησης του Στρατού ή της Δημόσιας Διοίκησης, για να καταλάβουν τις θέσεις διοίκησης Υπουργείων).

Άλλαξε άρδην, όμως, ποιοτικά, η λειτουργία της θέσης των πραξικοπηματιών, οι οποίοι, σφετεριζόμενοι τις πολιτικές θέσεις που τους εμπιστεύθηκε ο Λαός, ΑΠΌ ΕΝΤΟΛΟΔΌΧΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΎ, ΚΑΤΈΣΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΕΝΤΟΛΕΊΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ !!!....

Οι εκλογές που έγιναν αμέσως μετά (τον Σεπτ. του 2015) για να θολώσουν το έγκλημα, είναι εκλογές παράνομες, ως έργο παρανόμου Αρχής, αλλά και κάθε άλλη μεταγενέστερη ενέργεια του Κοινοβουλίου και της κυβέρνησης, (όπως και η σημερινός ανασχηματισμός της πραξικοπηματικής κυβέρνησης) είναι παράνομες, για τον ίδιο λόγο και θα ακυρωθούν, μετά την αποκατάσταση της νομιμότητας όπως ορίζει το Άρθρο 120.3 του Συντάγματος.
ΑΡΘΡΟ 120.3. “O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή, διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος”.

Αποκατάσταση της νομιμότητας, δεν μπορεί να επέλθει όσες εκλογές και αν διεξαγάγει το καθεστώς πολιτικό σύστημα, καθώς όλες, από τη στιγμή της τέλεσης του εγκλήματος και στο εξής, θα είναι προϊόντα εκνόμου καθεστώτος, στην καθιέρωση και διατήρηση του οποίου ενέχονται όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου που διέπραξαν το έγκλημα ή σιώπησαν και δεν το κατήγγειλαν.

Αποκατάσταση της νομιμότητας, μόνο με ένα Δημοψήφισμα μπορεί να επέλθει, στο οποίο θα κληθεί ο κυρίαρχος Λαός να αποφασίσει αν ενοχοποιεί ή αθωώνει το καθεστώς από αυτή την πράξη του.

Τέτοιο Δημοψήφισμα μόνον από μία μεγάλη Λαϊκή δύναμη, μεγαλύτερη από όλους αυτούς μαζί, μπορεί να διεξαχθεί. 
 
Θα την κάνουμε (κάποια στιγμή) αυτή τη δύναμη ;;;;;;

No comments:

Post a Comment