Tuesday, June 18, 2013

ΕΡΤ : Φεύγει το μαύρο της οθόνης, μένει το κατάμαυρο της κομματοκρατίας

18/VI/2013


Ο ολιγοήμερος πανηγυρικός πανικός που ακολούθησε το χουντότροπο κλείσιμο της ΕΡΤ, το πολύχρωμο πανηγύρι που στήθηκε έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, η τσίκνα των σουβλακιών, η ανάταση στο άκουσμα των ηρωικών τραγουδιών, η αγαλίαση από το άκουσμα των άριων από όπερες, η συγκίνηση από τις ομιλίες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και  για τις θυσίες που ζητά η Ελευθερία της έκφρασης για να υπάρχει, η πυρετώδης ροή των ειδήσεων ανάμεσα στο ανταριασμένο πλήθος, δεν μπόρεσαν να σκεπάσουν τη μπόχα της σαπίζουσας κομματοκρατίας που έβραζε κάτω από όλα αυτά τα ωραία, πολύχρωμα και ευωδιαστά που συνέβαιναν στο προσκήνιο.

Στα παρασκήνια, εκεί που κυκλοφορεί η Αλήθεια γυμνή, η κομματοκρατία, αυτή η ίδια που έκλεισε την ΕΡΤ, έκανε τ' αδύνατα δυνατά, ώστε να διατηρήσει το status της εξουσίας της και στην κλειστή (από αυτή την ίδια!!!) ΕΡΤ.
Τί κι αν φώναζε ο δυστυχής ήρωας της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο Δημήτρης ο Παπαχρίστος για την ανάγκη πνοής ελευθερίας στα τηλεοπτικά προγράμματα. Τί κι αν έλεγε ότι η σύναξη αυτή δεν είναι περαντζάδα, σουβλάκι και γκόμενες....(το σχετικό video στο τέλος του σημειώματος).

Το επεισόδιο μεταξύ του εκπροσώπου των απεργών και των παραγόντων της εκπομπής της κ. Έλλης Στάη (εμβληματικής φυσιογνωμίας της κομματοκρατίας) καθώς και το επεισόδιο στην ΕΤ-3, στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ “δημοσιογράφου” υπεραμυνόμενης του κομματικού κατεστημένου και ελευθεροφρόνων πολιτών των οποίων ψήφισμα (που ανέφερε την κακιά λέξη “κομματοκρατία”) απορρίφθηκε φασιστικότατα από τους “Δημοκράτες” της κομματοφροσύνης,  έδειξαν “ποιός κάνει κουμάντο”.

Το μαύρο έφυγε σήμερα από τις οθόνες, με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Παραμένει το κατάμαυρο της κομματοκρατίας , αυτής που βύθισε τη Χώρα στην ξεφτίλα τής υποτέλειας και τους πολίτες της, εμάς, σε μεγαλύτερη απελπισία, βλέποντας μία μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσουμε φωνή, να πνίγεται πάλι....

Η Τρόϊκα, χωρίς την άδεια της οποίας η (κατ' ευφημισμό “Ελληνική”) κυβέρνηση “δεν μπορεί ούτε να κατουρήσει”, θα πάρει πάλι τη θέση του “κυρίαρχου του παιχνιδιού”  στις ειδήσεις του “Εθνικού Φορέα Προπαγάνδας” - ΕΡΤ ( ή ΝΕΡΙΤ ή κάπως αλλιώς).. .

Η επιθυμία των επικυρίαρχων είναι πως ο λαός, πρέπει να συνηθίσει στην ιδέα (και στην πραγματικότητα) ότι άλλοι τον κυβερνούν (και όχι αυτοί στους οποίους αναθέτει τη διαχείριση των υποθέσεών του με τις “εκλογές”).
Αυτό το μήνυμα πρόβαλε ως χθές η ΕΡΤ, αυτό φρόντισαν  να προβάλει και κατά τις μέρες που ήταν “κλειστή”, αυτό θα συνεχίσει να προβάλει και από αύριο. Γιατί;  Διότι αυτοί στους οποίους η κοινωνία αναθέτει τη διαχείριση των υποθέσεών της (Βουλή και Κυβέρνηση) αποτελούν την 5η Φάλαγγα  αυτών που έχουν πάρει τώρα στα χέρια τους τις τύχες μας. Και η ΕΡΤ ήταν και παραμένει η πιστή υπηρέτρια αυτής  της 5ης Φάλαγγας ...... Αυτή που τη ντύνει, τη χτενίζει και της πλένει τα βρώμικα εσώρουχά της από τις αμαρτωλές εξόδους της..... Αυτή που παρουσιάζει κάθε μέρα στον λαό αυτή την 5η Φάλαγγα των επικυρίαρχων δυνάμεων, ως Κυβερνήτες μας.....

Το μαύρο χρώμα που γίνεται από την ανάμιξη όλων των άλλων χρωμάτων, έβαψε πάλι και έπνιξε τα φωτεινά χρώματα της ελπίδας για μία τηλεόραση Δημοκρατική, Ελεύθερη, εγγυήτρια της Ισηγορίας.....

No comments:

Post a Comment